Kander & karafler,  Servering

Georg Jensen HK (Henning Koppel) kande

Georg Jensen Henning Koppel kande

Henning Koppels kande for Georg Jensen er for mig den ultimative vandkaraffel til et smukt bord, den skal klart på ønskelisten, hvis jeg er så heldig at skulle giftes en dag (læser du dette min kære kæreste :-)). Lad den stå fremme på køkkenbordet når den ikke er i brug, den er jo smuk!

Naturligvis vil den oprindelige i sølv (designet i 1952) være fantastisk, men realistisk set er det vist den relancerede moderne fortolkning i blankpoleret stål, der skal på ønskelisten.

Stålkanden er en del af MASTERPIECES fra Georg Jensen og blev designet i 2008 som en hyldest i anledning af Henning Koppels 90 års fødselsdag.

Af alle designere, der har arbejdet med Georg Jensen gennem årene, var Henning Koppel blandt de mest anerkendte. Hans designs spillede en vigtig og indflydelsesrig rolle i Georg Jensens varemærke, især i anden halvdel af det 20. århundrede. Designeren havde erfaring som skulptør før han skiftede fokus til smykker, korpusdele og bestik. Kanden er en af de mest berømte dele. Den er diskret men sanselig, med et elegant forlænget håndtag og en fremhævet tud.

Prisen er 2500,- for en 1,9l model, alternativt kan man “nøjes” med 0,75l til 1500,-

Kan købes direkte på georgjensen.com

 

 

21.948 kommentarer